Navigation
Account
Cart 0 items for RM0.00

No products in the cart.

camping

FUEL LANTERN VS RECHARGEABLE LANTERN

FUEL LANTERN VS RECHARGEABLE LANTERN

Perkataan lantern berasal dari bahasa Greek, ๐˜ญ๐˜ข๐˜ฎ๐˜ฑ๐˜ฆ๐˜ช๐˜ฏ yang membawa maksud โ€˜untuk menerangiโ€™. Sebutannya berubah mengikut zaman menjadi ๐˜ญ๐˜ข๐˜ฎ๐˜ฑ๐˜ต๐˜ฆฬ„๐˜ณ (Greek), kemudian ๐˜ญ๐˜ข๐˜ฏ๐˜ต๐˜ฆ๐˜ณ๐˜ฏ๐˜ข (Latin), ๐˜ญ๐˜ข๐˜ฏ๐˜ต๐˜ฆ๐˜ณ๐˜ฏ๐˜ฆ (French lama), dan akhirnya menjadi lantern (English).Zaman dulu, lilin digunakan sebagai sumber nyalaan api untuk lantern. Mengikut peredaran zaman, minyak seperti minyak tanah (kerosene), disel (diesel) dan petrol (gasoline) mula digunakan sebagai bahan bakar. Terkini, lantern sudah menggunakan cahaya dari mentol elektronik atau LED. was last modified: September 25th, 2022

Read More
GLAMPING & HAMMOCK FIESTA MALAYSIA 2022

GLAMPING & HAMMOCK FIESTA MALAYSIA 2022

Outdoor Pro mengucapkan tahniah kepada penganjur diatas kejayaan menganjurkan Glamping And Hammock Fiesta Malaysia (GHFM) di Tiger Base Camp, Kota Tinggi, Johor pada 3 & 4 September 2022. Terima kasih atas sokongan dan penyertaan para peserta yang sangat membantu menjayakan program tersebut. Korang semua memang AWESOME!!!! was last modified: September 14th, 2022

Read More
TICKET TO THE MOON RIDGELINE KIT

TICKET TO THE MOON RIDGELINE KIT

Nampak ringkas je aksesori ni tapi sangat berguna untuk korang yang suka gunakan hammock waktu camping. Ridgeline ni fungsi dia untuk korang organize barang keperluan korang macam talipon, wallet, kunci, lampu dan botol air. was last modified: August 29th, 2022

Read More
AKSESORI UNTUK HAMMOCK TICKET TO THE MOON

AKSESORI UNTUK HAMMOCK TICKET TO THE MOON

Sini hammock, sana hammock, mana-mana pun hammok. Tapi untuk korang yang pakai hammock Ticket To The Moon (TTTM) mesti korang nak kelainan dari hammock yang lain kan? Bestnya jenama TTTM ni ada aksesori tambahan yang boleh korang dapatkan di Outdoor Pro. was last modified: August 24th, 2022

Read More
THOUS WINDS LIGHTHOUSE CAMPING LIGHT WITH LAMPSHADE

THOUS WINDS LIGHTHOUSE CAMPING LIGHT WITH LAMPSHADE

Light house atau dalam Bahasa Melayu rumah api. Kenapa bagi nama Light House ek? Bila kita setup lampu ni dengan aksesori dia memang bentuknya nampak seakan rumah api yang ada kat tepi laut tu. Ada tiga variasi warna untuk Light House ni: hitam, khaki dan olive. was last modified: August 16th, 2022

Read More
BUFF COOLNET UV+ MALAYSIA FLAG

BUFF COOLNET UV+ MALAYSIA FLAG

Kalau korang peminat jenama Buff, mesti korang tahu Buff ada keluarkan Custom Edition bandana bendera Malaysia. Memang sesuai sangat pakai bandana bendera Malaysia memandangkan kita akan menyambut Hari Kemerdekaan ke-65 tak lama lagi. was last modified: August 16th, 2022

Read More
APA ITU HEAT STROKE?

APA ITU HEAT STROKE?

Heat stroke berlaku apabila kita terdedah kepada suhu tinggi melampau dan kering hingga mengundang komplikasi kepada sistem saraf otak yang boleh menyebabkan seseorang itu koma dan boleh membawa maut. Adakalanya badan boleh melebihi 40.5ยฐ C akibat pendedahan berpanjangan kepada cuaca dan suhu panas di samping menghadapi dehidrasi badan akibat kurang meminum air. was last modified: August 14th, 2022

Read More
NATUREHIKE 3-IN-1 FUNCTIONAL LANTERN MOON LIGHT V2.0

NATUREHIKE 3-IN-1 FUNCTIONAL LANTERN MOON LIGHT V2.0

Lantern yang ni memang power. Kecerahan maksimum sehingga 1,800 lumens tau guys. Bila pasang waktu camping memang terang sangat. Itu baru satu, kalau pasang sepuluh biji lantern yang sama maunya terang macam stadium bola. was last modified: August 1st, 2022

Read More
10 FLASHLIGHT PALING BANYAK TERJUAL DI OUTDOOR PRO

10 FLASHLIGHT PALING BANYAK TERJUAL DI OUTDOOR PRO

๐—”๐—ฑ๐—ฎ ๐˜€๐—ฎ๐˜๐˜‚ ๐—ฏ๐—ฎ๐—ด๐˜‚๐˜€, ๐—ฎ๐—ฑ๐—ฎ ๐—น๐—ฒ๐—ฏ๐—ถ๐—ต ๐—น๐—ฎ๐—ด๐—ถ ๐—ฏ๐—ฎ๐—ถ๐—ธ, ๐—ฎ๐—ฝ๐—ฎ ๐˜๐˜‚? . Bukan wajib tapi ๐— ๐—˜๐—ฆ๐—ง๐—œ ada sekurang-kurangnya satu unit setiap keluarga. Jawapannya lampu suluh atau nama jawanya flashlight. was last modified: July 7th, 2022

Read More
https://tinyurl.com/5dy8sf5b

CAMPINGMOON FOLDABLE MESH STACKABLE TABLE

Ringkas, mudah dibawa dan tahan lasak ialah ciri-ciri yang terdapat pada meja Campingmoon ni. Design meja ni memang dibuat untuk mudah ditindih. Korang nak tindih sampai jadi menara pun boleh, jangan tumbang hempap orang sudah. was last modified: June 29th, 2022

Read More
5 MEJA YANG MUDAH DIBAWA SEMASA CAMPING

5 MEJA YANG MUDAH DIBAWA SEMASA CAMPING

โ€˜๐—ฃ๐—ฒ๐—ฟ๐—น๐˜‚ ๐—ธ๐—ฒ ๐—ฎ๐—ฑ๐—ฎ ๐—บ๐—ฒ๐—ท๐—ฎ ๐—บ๐—ฎ๐˜€๐—ฎ ๐—ฐ๐—ฎ๐—บ๐—ฝ๐—ถ๐—ป๐—ด?โ€™ . Persoalan ni kerap kali kami dapat waktu merachun. Ada beberapa sebab kenapa korang perlukan meja semasa camping. was last modified: June 21st, 2022

Read More
IWATANI ABURIYA PORTABLE GRILL STOVE

IWATANI ABURIYA PORTABLE GRILL STOVE

๐—•๐—•๐—ค ๐—ง๐—”๐—ก๐—ฃ๐—” ๐—ฃ๐—˜๐—ฅ๐—Ÿ๐—จ ๐—”๐—ฅ๐—”๐—ก๐—š, ๐—ง๐—œ๐—”๐——๐—” ๐—”๐—ฆ๐—”๐—ฃ ๐——๐—”๐—ก ๐—ง๐—œ๐—”๐——๐—” ๐—”๐—•๐—จ . Iwatani Aburiya mudah dikendalikan, mudah dibersihkan dan makanan masak dengan sempurna. Korang bukan sahaja boleh guna grill stove ni waktu camping je, dalam rumah sambil tengok TV pun boleh. Sebabnya grill stove ni pakai gas, bukan guna arang macam BBQ pit biasa tu. Selain memanggang, stove ni ada palang kecil khas untuk korang bakar satay. was last modified: June 14th, 2022

Read More
10 AKTIVITI SEMASA CAMPING

10 AKTIVITI SEMASA CAMPING

โ€˜๐—๐—ฎ๐—ป๐—ด๐—ฎ๐—ป ๐—ฐ๐—ฎ๐—บ๐—ฝ๐—ถ๐—ป๐—ด ๐—ฑ๐—ฒ๐—ป๐—ด๐—ฎ๐—ป ๐—ด๐—ฟ๐—ผ๐˜‚๐—ฝ *๐˜๐˜‚๐˜‚๐˜‚๐˜‚๐˜๐˜๐˜๐˜*, ๐—ฏ๐—ผ๐˜€๐—ฎ๐—ป ๐˜๐—ฎ๐—ธ๐—ฑ๐—ฒ ๐—ฎ๐—ธ๐˜๐—ถ๐˜ƒ๐—ถ๐˜๐—ถโ€™ . Kemon la geng, ajak kawan-kawan camping beria. Tapi bila dah sampai campsite cuma duduk, makan, tidur, borak-borak sikit, main handphone, aku tengok kau, kau tengok aku. Kalau rupa tu la camping baik jalan-jalan kat mall atau pergi zoo tengok rimau. was last modified: June 7th, 2022

Read More
OPOLAR 10,000MAH OSCILLATING CAMPING CLIP FAN WH81

OPOLAR 10,000MAH OSCILLATING CAMPING CLIP FAN WH81

๏ฟฝ๐—›๐—˜๐— ๐—”๐—› ๐—ฆ๐—˜๐—๐—จ๐—ž, ๐—›๐—”๐—ง๐—œ ๐—ฃ๐—จ๐—ก ๐—ฆ๐—˜๐—ก๐—”๐—ก๐—šโ€ฆ . Kipas Opolar WH81 antara pilihan terbaik para camper di Malaysia. Dengan kapasiti bateri 10,000mAh, kipas ni boleh berfungsi sehingga 50jam. Bilah kipas bersaiz 8inci mampu menghasilkan angin berkelajuan 4.8m/s. Kalau nak rasa angin dia boleh datang kedai, kita kasi try. was last modified: May 31st, 2022

Read More
10 KIPAS CAMPING TERBAIK TAHUN 2022

10 KIPAS CAMPING TERBAIK TAHUN 2022

๐—ง๐—”๐—ž ๐—ฃ๐—”๐—ž๐—ฆ๐—” ๐—ง๐—”๐—ฃ๐—œ ๐—ฃ๐—˜๐—ฅ๐—Ÿ๐—จ ๐—”๐——๐—” . Ada orang kata camping ni tak payah bawa banyak barang. Cukup barang basic je dah boleh on. Ya, korang betul, tapi tu nak camping sorang atau dengan kawan-kawan bujang boleh la. Kalau camping sekali satu family dengan anak-anak kecik takkan la nak bawa barang untuk guna sorang kan? . Bila camping dengan family ni antara perkara yang boleh buat hilang mood ialah anak mengaruk sebab panas. Kalau nak berkipas pakai kipas tangan boleh je tapi takut nanti mak bapak pulak mengaruk tangan lenguh. Jadi solusi terbaik kena la standby kipas camping. was last modified: May 24th, 2022

Read More
7 TIPS PENJAGAAN BACKPACK

7 TIPS PENJAGAAN BACKPACK

๐—•๐—ฒ๐—น๐—ถ ๐—ฏ๐—ฎ๐—ฐ๐—ธ๐—ฝ๐—ฎ๐—ฐ๐—ธ ๐—บ๐—ฎ๐—ต๐—ฎ๐—น ๐˜๐—ฎ๐—ฝ๐—ถ ๐˜๐—ฎ๐—ธ ๐—ฝ๐—ฎ๐—ป๐—ฑ๐—ฎ๐—ถ ๐—ป๐—ฎ๐—ธ ๐—ท๐—ฎ๐—ด๐—ฎ. ๐—•๐—ฒ๐—ฟ๐—ฏ๐—ฎ๐—น๐—ผ๐—ถ ๐—ธ๐—ฒ?. Waktu mula beli backpack punya la jaga macam baby, dah lama pakai nak jaga pun malas. Backpack ni kita beli sebolehnya untuk pakai jangka masa panjang. Tak kira backpack korang tu beli harga beribu pun bila tak pandai jaga makin pendek la jangka hayat dia. was last modified: May 11th, 2022

Read More
BAREBONES RAILROAD LANTERN

BAREBONES RAILROAD LANTERN

๐—ž๐—น๐—ฎ๐˜€๐—ถ๐—ธ ๐—ฑ๐—ฎ๐—ป ๐—ฎ๐—ป๐˜๐—ถ๐—ธ ๐—ฑ๐—ฒ๐—ป๐—ด๐—ฎ๐—ป ๐˜๐—ฒ๐—ธ๐—ป๐—ผ๐—น๐—ผ๐—ด๐—ถ ๐—บ๐—ผ๐—ฑ๐—ฒ๐—ป . Sekarang ni Barebones Railroad Lantern dah mendapat tempat dikalangan penggiat aktiviti outdoor terutamanya geng camper. Bukan sahaja untuk berkhemah, korang pun boleh jadikan lantern ni sebagai perhiasan di rumah. was last modified: April 26th, 2022

Read More
10 LANTERN PERKHEMAHAN TERBAIK

10 LANTERN PERKHEMAHAN TERBAIK

๐—๐—ฎ๐—ป๐—ด๐—ฎ๐—ป ๐˜€๐—ฎ๐—บ๐—ฝ๐—ฎ๐—ถ ๐—บ๐—ฎ๐—น๐—ฎ๐—บ ๐—ฏ๐—ฒ๐—ฟ๐—ด๐—ฒ๐—น๐—ฎ๐—ฝ . Lantern yang baik menjadi keperluan ketika berkhemah. Penggunaan lantern yang bagus dapat menjadikan perkhemahan korang lebih sempurna. Perkara yang penting semasa memilih lantern adalah kecerahan (lumen), masa operasi, berat, cara penyimpanan, dan sumber kuasa (gas atau elektrik) . Penggunaan lantern dapat menerangi seluruh campsite dan memudahkan korang untuk melakukan kerja dengan menggunakan kedua belah tangan. Selain untuk berkhemah, lantern juga sesuai diletakkan di dalam kereta atau di rumah sebagai persiapan jika berlaku kecemasan. was last modified: April 19th, 2022

Read More
Ticket To The Moon Moontarp

HAMMOCK KERING TAK KENA HUJAN

Ticket To The Moon Moontarp membolehkan korang menikmati aktiviti luar walaupun dalam keadaan hujan atau panas. Ia direka khas untuk hammock kerana saiznya yang boleh menutupi sepenuhnya bahagian atas hammock bersaiz Compact, Original, King dan Lightest. was last modified: March 29th, 2022

Read More
BAREBONES RAILROAD LANTERN

BAREBONES RAILROAD LANTERN

Cita rasa antik dengan sentuhan teknologi moden menjadikan lantern ini buruan peminat Barebones. Dengan penutup kaca ‘Seeded Glass’ dan kemasan tembaga menjadikan lampu ini unik untuk menghiasi meja makan atau di campsite. was last modified: March 24th, 2022

Read More
FLYSHEET, TARP ATAU SHELTER?

FLYSHEET, TARP ATAU SHELTER?

Tiga istilah ini biasa digunakan dan ia merujuk kepada fabrik kalis air yang digunakan sebagai atap ketika berkhemah. Tujuan utama flysheet digunakan untuk melindungi hammock, khemah dan tempat tidur dari cahaya matahari dan juga hujan. was last modified: March 21st, 2022

Read More
CAMP KITCHEN SINGLE BLACK

CAMP KITCHEN SINGLE BLACK

Dengan masa kurang dari 5minit korang dah boleh setup meja dapur yang sangat praktikal ni. Didatangkan dengan warna hitam, ia sesuai dipadankan dengan warna tema campsite korang. was last modified: March 14th, 2022

Read More
BAREBONES - ANTIK DAN KLASIK

BAREBONES – ANTIK DAN KLASIK

Pada masa kini ramai yang menggemari rekaan klasik tak kira untuk tapak perkhemahan atau pun hiasan rumah. Barebones menjadi pilihan terbaik kerana produknya berkonsep antik dan klasik. was last modified: March 6th, 2022

Read More
DEUTER ORGANIZER BELT

DEUTER ORGANIZER BELT

Bagi mereka yang teliti dengan penyusunan barang, Organizer Belt ni memang sesuai untuk korang. Dengan poket-poket kecil yang ada di dalamnya korang boleh sumbat banyak barang tapi dalam keadaan teratur. was last modified: March 1st, 2022

Read More
๐—ก๐—œ๐—ง๐—˜๐—–๐—ข๐—ฅ๐—˜ ๐—ฃ๐—ข๐—ช๐—˜๐—ฅ ๐—ฆ๐—ข๐—Ÿ๐—จ๐—ง๐—œ๐—ข๐—ก

NITECORE POWER SOLUTION

Zaman sekarang tak perlu lagi risau bila gadget korang habis bateri. Dengan Power Station NES500 yang berkapasiti 144,000mAh bukan sekadar mampu mengecas handphone berpuluh-puluh kali, korang juga boleh menggunakan peralatan elektrik yang lain seperti laptop, television dan kipas. was last modified: February 27th, 2022

Read More
CAMPINGMOON MT-2 FOLDABLE BARBECUE GRILL MEDIUM

CAMPINGMOON MT-2 FOLDABLE BARBECUE GRILL MEDIUM

Aktiviti barbeku waktu berkhemah memang seronok. Tapi yang tak seronoknya BBQ pit di pasaran bersaiz besar dan menggunakan ruang penyimpanan yang banyak. MT-2 Foldable Barbecue Grill adalah penyelesaiannya. was last modified: February 14th, 2022

Read More
Back to top