Navigation
Account
Cart 0 items for RM0.00

No products in the cart.

leatherman

THOUS WINDS LIGHTHOUSE CAMPING LIGHT WITH LAMPSHADE

THOUS WINDS LIGHTHOUSE CAMPING LIGHT WITH LAMPSHADE

Light house atau dalam Bahasa Melayu rumah api. Kenapa bagi nama Light House ek? Bila kita setup lampu ni dengan aksesori dia memang bentuknya nampak seakan rumah api yang ada kat tepi laut tu. Ada tiga variasi warna untuk Light House ni: hitam, khaki dan olive. was last modified: August 16th, 2022

Read More
F.HERDER KINI DI OUTDOOR PRO

F.HERDER KINI DI OUTDOOR PRO

Sekarang ni orang laki dah makin kerap duduk di dapur terutama yang dah level bapak-bapak. Kena pulak pisau kat dapur tu semua brand F.Herder, makin best la buat kerja dapur. was last modified: August 1st, 2022

Read More
NITECORE MT21C FLASHLIGHT

NITECORE MT21C FLASHLIGHT

Model MT21C ni memang kami sarankan kepada yang kerja mekanik, wireman dan tukang rumah. Selain kepalanya boleh laras ke sudut 90 darjah, bahagian bawah flashlight ni ada magnet. Jadi korang bolah lekat kat mana-mana permukaan besi dan halakan cahaya kat tempat nak buat kerja tu. was last modified: July 19th, 2022

Read More
Type of Morakniv Frosts

TYPE OF MORAKNIV FROSTS

Ni dia guys pisau Morakniv Frosts, pisau professional untuk butcher dan fishmonger. Morakniv Frosts ni ada beberapa series seperti Frosts G1, Frosts P, Frosts PAM, Frosts PG dan Frosts UG. Pisau macam ni biasanya orang akan tengok dua benda; pertama pemegang dan kedua fungsi. was last modified: July 7th, 2022

Read More
NITECORE

NITECORE

Korang tahu tak? ๐—ก๐—œ๐—ง๐—˜๐—–๐—ข๐—ฅ๐—˜ pakar dalam menghasilkan produk seperti lampu suluh taktikal, peralatan pencahayaan dan peralatan jana kuasa yang direka khas untuk pihak berkuasa, ketenteraan, syarikat perindustrian dan penggemar aktiviti luar di seluruh dunia. was last modified: February 13th, 2022

Read More
Glamping Themed

โ›บ๏ธ TERDAPAT 4 WARNA TEMA CAMPSITE YANG BIASA DIGUNAKAN, MIN SUKA WARNA KE-5 โ›บ๏ธ

Korang biasa dengar istilah Glamping? Glamping daripada gabungan perkataan โ€˜glamorous campingโ€™. Kalau korang perasan, glamping merupakan trend yang sudah mula merebak di Malaysia. Dulunya hanya pemilik campsite menawarkan pakej glamping, tapi kini kita dah boleh buat sendiri glamping. Banyak je jenama-jenama barangan camping yang mengeluarkan peralatan yang sesuai untuk glamping. was last modified: January 19th, 2022

Read More
SAWYER MINI WATER FILTRATION SYSTEM

SAWYER MINI WATER FILTRATION SYSTEM

Sekiranya anda mencari peralatan “Preppers” yang kecil, ringan, padat, dan paling penting mampu menapis air anda, jangan cari lagi ! SAWYER jawapannya. . was last modified: September 22nd, 2021

Read More
TIPS KESELAMATAN GUNAKAN STOVE

TIPS KESELAMATAN GUNAKAN STOVE

Camping Dah Boleh On Guys ! . Dah Tepu Duduk Rumah ? Simpanan Keseronokkan Dalam Diri Dah Habis ? Berkhemah di bawah bintang adalah pemulihan yang jelas anda perlukan untuk kembali tersenyum. . Dah agak lama kita terhenti dari melakukan sebarang aktiviti riadah di luar. Jadi jom kita refresh balik apa yang perlu kita lakukan untuk elakkan sebarang kecelakaan dari berlaku ๐Ÿ˜‰ was last modified: September 7th, 2021

Read More
STANLEY ADVENTURE TWO CUP COOKSET 24OZ

STANLEY ADVENTURE TWO CUP COOKSET 24OZ

๐€๐ฉ๐š ๐˜๐š๐ง๐  ๐๐ž๐ซ๐ฅ๐ฎ ๐“๐š๐ก๐ฎ ? . Anda yang melakukan aktiviti kayak, backpacking, hiking dan meminati aktiviti solo camping perlu follow posting ni hingga hujung. Posting ini sememangnya untuk anda ! was last modified: August 29th, 2021

Read More
EDC | PISAU LIPAT IDAMAN 2021 ๐Ÿ”ช

EDC | PISAU LIPAT IDAMAN 2021 ๐Ÿ”ช

EDC mula hangat dalam kalangan Jejaka di Malaysia semenjak akhir tahun 2019 lagi. Ramai yang berkongsikan koleksi – koleksi peribadi gear mereka yang sangat menarik dan memukau. . Termasuklah dari organiser bag, flashlight, folding knife, multitools, pen, watch dan semua gear yang di bawa secara harian. was last modified: August 24th, 2021

Read More
HILANGKAN KARAT PARANG

HILANGKAN KARAT PARANG

Video kali ini mengenai cara hilangkan karat pada parang. Selain pada itu, ada juga tips penjagaan dan pencegahan daripada terjadinya karat. Bermacam cara dan kaedah yang digunakan sama ada menggunakan bahan peluntur karat atau bahan buat sendiri. was last modified: August 18th, 2021

Read More
KORANG BAWAK MULTITOOLS APA HARINI ? ๐Ÿ‘€

KORANG BAWAK MULTITOOLS APA HARINI ? ๐Ÿ‘€

“Orang tanya kenapa saya hari hari bawa multitools… mereka akan faham bila tiba masa mereka sendiri memerlukannya..” . Korang bawak multitools apa harini ? ๐Ÿ‘€ . ๐—ข๐˜‚๐˜๐—ฑ๐—ผ๐—ผ๐—ฟ ๐—ฃ๐—ฟ๐—ผ – ๐—ช๐—ฒ ๐—œ๐—ป๐˜€๐—ฝ๐—ถ๐—ฟ๐—ฒ ๐—ฌ๐—ผ๐˜‚๐—ฟ ๐—”๐—ฑ๐˜ƒ๐—ฒ๐—ป๐˜๐˜‚๐—ฟ๐—ฒ #outdoorlovers #outdoorpromalaysia #outdoorjohor was last modified: August 18th, 2021

Read More
LEDLENSER P5R CORE & V8 LIMITED EDITION

LEDLENSER P5R CORE & V8 LIMITED EDITION

Limited Edition Flashlight Hanya Ada 2100 Unit Sahaja Di Dunia! | REVIEW . Sebagai salah satu peneraju pasaran dunia dalam lampu suluh LED dan headlamp, Ledlenser sangat-sangat obses mencipta sesuatu yang baru. Bagi meraikan ulang tahun yang ke-20, dengan edisi keluli tahan karat P5R Core yang elegan sebagai penghargaan kepada peminat lampu Ledlenser. Jom check out review ni! was last modified: August 9th, 2021

Read More
VICTORINOX SWISS CHAMP

VICTORINOX SWISS CHAMP

Pocket Knife Legendary Dari Swiss. | REVIEW . Apabila anda mendengar perkataan Pisau Tentera Swiss, kemungkinan anda memikirkan pisau legenda. Dan legenda itu diteruskan dengan pisau poket Swiss Champ. Pisau poket ini, mempunyai tidak kurang dari 33 fungsi dalam banyak kemungkinan. Di mana sahaja anda berada dan apa sahaja yang berlaku, ia dapat diperbaiki dengan Swiss Champ. Jom check out review ni! was last modified: July 27th, 2021

Read More
10 GADGET CAMPING MENARIK

10 GADGET CAMPING MENARIK

Mencari kaedah inovatif untuk meningkatkan pengalaman berkhemah anda? . Baiklah, kami memberikan idea mengenai 10 alatan perkhemahan yang anda pasti tidak akan ketinggalan. Bersiap sedia, anda mesti kagum selepas melihatnya. Ada tersenarai tak barangan anda? was last modified: July 23rd, 2021

Read More
GERBER BEAR GRYLLS BASIC KIT

GERBER BEAR GRYLLS BASIC KIT

Mantra Survival : Stay Prepare. Stay Alive..โ—๏ธ . Product yang Min nak ketengahkan harini adalah dari Gerber Gear guys. Memang tak asing Gerber ni dengan pasaran Malaysia. Even, ada product dari Gerber yang berada di ranking terbaik dunia. Tapi untuk product kalini Min share sikit tentang Gerber Bear Grylls Basic Survival Kit. was last modified: May 17th, 2021

Read More
๐—ฆ๐—˜๐— ๐—œ๐—ก๐—œ๐—ง ๐—ฅ๐—”-๐—–๐—จ๐—ก : STANLEY STAINLESS STEEL CAMP MUG

๐—ฆ๐—˜๐— ๐—œ๐—ก๐—œ๐—ง ๐—ฅ๐—”-๐—–๐—จ๐—ก : STANLEY STAINLESS STEEL CAMP MUG

๐Ÿ“Œ Sesuai digunakan untuk berkhemah dan dirumah. ๐Ÿ“Œ Stainless Steel tidak akan karat ๐Ÿ“Œ Penutup flip yang mengelakkan terdedah dari habuk dan serangga. . was last modified: May 2nd, 2021

Read More
STANLEY COOLER BOX & JUG

STANLEY COOLER BOX & JUG

4 Hari suhu sejuk dalam cooler mampu kekal kalau korang gunakan Adventure Cooler Box yang besarnya 28 Liter ni. was last modified: April 25th, 2021

Read More
Bergaya Outdoor Raya 2021

MASA UNTUK DAPATKAN BENDA BARU..โ€ผ๏ธ – KAN RAYA ..

Hah, Dah plan nak guna syle macam mana tahun ni untuk raya? Apa kata korang try Outdoor Style. ๐‘๐€๐‘๐„ boss guna Outdoor Style ni. Automatic nampak maskulin gitchuu..๐Ÿ™ˆ Bro, ini pon antara alasan kukuh ni untuk dapat lesen dari “Cik Puan Besar”.. was last modified: April 20th, 2021

Read More
๐—ฆ๐—˜๐— ๐—œ๐—ก๐—œ๐—ง ๐—ฅ๐—”-๐—–๐—จ๐—ก : MORAKNIV COMPANION STAINLESS STEEL

๐—ฆ๐—˜๐— ๐—œ๐—ก๐—œ๐—ง ๐—ฅ๐—”-๐—–๐—จ๐—ก : MORAKNIV COMPANION STAINLESS STEEL

๐Ÿ“Œ BUSHCRAFT, HUNTING, OUTDOOR. ๐Ÿ“Œ Pemegang lembut yang diperbuat daripada getah TPE. ๐Ÿ“Œ Bilahnya diperbuat daripada keluli tahan karat Sweden. . was last modified: March 18th, 2021

Read More
๐—ฆ๐—˜๐— ๐—œ๐—ก๐—œ๐—ง ๐—ฅ๐—”-๐—–๐—จ๐—ก : TRUE UTILITY MODERN KEYRING KNIFE

๐—ฆ๐—˜๐— ๐—œ๐—ก๐—œ๐—ง ๐—ฅ๐—”-๐—–๐—จ๐—ก : TRUE UTILITY MODERN KEYRING KNIFE

๐Ÿ“Œ Klip CARABINER untuk memasang dan mengeluarkan dari rantai kunci anda dengan mudah dan cepat. ๐Ÿ“Œ KOMPAK dan bergaya. ๐Ÿ“Œ Pemegang aluminium ANODIZED. . was last modified: March 10th, 2021

Read More
Apa Kata Mereka Tentang Outdoor Pro

Apa Kata Mereka Tentang Outdoor Pro

Orang ramai sanggup datang walaupon dari Kota Tinggi semata nak rasakan sendiri pengalaman dengan Outdoor Pro. Korang yang area Skudai ni dah singgah belum ? was last modified: January 7th, 2021

Read More
True Utility Fireranger

True Utility Fireranger

Hi Geng, aku ada buat unboxing barang baik dari UK siap warranty 1 tahun. Harga mampu milik! Kalau korang nak tau lebih detail, Jom layan. was last modified: January 3rd, 2021

Read More
Leatherman Rebar 17-in-1 Multitools

Leatherman Rebar 17-in-1 Multitools

4 Sebab Mengapa Semua Orang Memerlukan Multitools . Membawa Full tool kit ke mana sahaja menjadi sangat tidak praktikal. Tetapi kadang-kadang, korang akan berada dalam situasi di mana korang berharap sepana, pemutar skru, atau pisau ada di samping korang untuk selesaikan tugasan waktu itu. was last modified: December 26th, 2020

Read More
Tips Penjagaan Multitools

Tips Penjagaan Multitools

Leatherman, Gerber, Victorinox, SOG semuanya Rosak ! kalau korang tak buat maintenance.. . Multitools sesuai digunakan untuk pelbagai task dalam kehidupan harian. Menjadi teman dan kesayangan bagi “kaki EDC” untuk dibawa kemana sahaja tidak kira kerja atau sekadar mengisi masa terluang. Tetapi, ada teknik dan cara yang sesuai untuk korang dapat enjoy waktu bersama multitools korang untuk jangka masa yang panjang. Macam mana cara untuk korang pastikan semuanya dalam keadaan smooth dan dapat prevent dari karat ? was last modified: December 27th, 2020

Read More
Top 3 EDC Popular Di Malaysia

Top 3 EDC Popular Di Malaysia

Top 3 EDC popular di Malaysia !ย ๐Ÿšจ Sekarang menjadi satu fenomena di mana Everyday Carry (EDC) item menjadi suatu kemestian yang akan dibawa kemana sahaja dan pada setiap masa. Min sendiri ada torchlight yang akan min bawa kemana2 je. Bukan apa, kadang2 seronok sendiri dapat on suluh2 sikit nampak line cahaya tu. hehe. was last modified: December 27th, 2020

Read More
6 Hadiah Isteri Boleh Berikan Pada Si Suami "Kaki Outdoor"

6 Hadiah Isteri Boleh Berikan Pada Si Suami “Kaki Outdoor”

โž๐Ÿ” ๐‡๐ข๐ง๐ญ ๐”๐ง๐ญ๐ฎ๐ค ๐ˆ๐ฌ๐ญ๐ž๐ซ๐ข ๐‡๐š๐๐ข๐š๐ก๐ค๐š๐ง ๐๐ข๐ซ๐ญ๐ก๐๐š๐ฒ ๐Ÿ๐ŸŽ๐Ÿ๐ŸŽ ๐๐ข..โž . Kak jangan pening2 nak bagi hadiah apa Tahun 2020 ni. Akak tinggal pilih je. Kitorang dah listkan untuk akak. Hehe. was last modified: December 27th, 2020

Read More
Back to top