Navigation
Account
Cart 0 items for RM0.00

No products in the cart.

hammock

GLAMPING & HAMMOCK FIESTA MALAYSIA 2022

GLAMPING & HAMMOCK FIESTA MALAYSIA 2022

Outdoor Pro mengucapkan tahniah kepada penganjur diatas kejayaan menganjurkan Glamping And Hammock Fiesta Malaysia (GHFM) di Tiger Base Camp, Kota Tinggi, Johor pada 3 & 4 September 2022. Terima kasih atas sokongan dan penyertaan para peserta yang sangat membantu menjayakan program tersebut. Korang semua memang AWESOME!!!! was last modified: September 14th, 2022

Read More
TICKET TO THE MOON RIDGELINE KIT

TICKET TO THE MOON RIDGELINE KIT

Nampak ringkas je aksesori ni tapi sangat berguna untuk korang yang suka gunakan hammock waktu camping. Ridgeline ni fungsi dia untuk korang organize barang keperluan korang macam talipon, wallet, kunci, lampu dan botol air. was last modified: August 29th, 2022

Read More
AKSESORI UNTUK HAMMOCK TICKET TO THE MOON

AKSESORI UNTUK HAMMOCK TICKET TO THE MOON

Sini hammock, sana hammock, mana-mana pun hammok. Tapi untuk korang yang pakai hammock Ticket To The Moon (TTTM) mesti korang nak kelainan dari hammock yang lain kan? Bestnya jenama TTTM ni ada aksesori tambahan yang boleh korang dapatkan di Outdoor Pro. was last modified: August 24th, 2022

Read More
THOUS WINDS LIGHTHOUSE CAMPING LIGHT WITH LAMPSHADE

THOUS WINDS LIGHTHOUSE CAMPING LIGHT WITH LAMPSHADE

Light house atau dalam Bahasa Melayu rumah api. Kenapa bagi nama Light House ek? Bila kita setup lampu ni dengan aksesori dia memang bentuknya nampak seakan rumah api yang ada kat tepi laut tu. Ada tiga variasi warna untuk Light House ni: hitam, khaki dan olive. was last modified: August 16th, 2022

Read More
NATUREHIKE 3-IN-1 FUNCTIONAL LANTERN MOON LIGHT V2.0

NATUREHIKE 3-IN-1 FUNCTIONAL LANTERN MOON LIGHT V2.0

Lantern yang ni memang power. Kecerahan maksimum sehingga 1,800 lumens tau guys. Bila pasang waktu camping memang terang sangat. Itu baru satu, kalau pasang sepuluh biji lantern yang sama maunya terang macam stadium bola. was last modified: August 1st, 2022

Read More
https://tinyurl.com/5dy8sf5b

CAMPINGMOON FOLDABLE MESH STACKABLE TABLE

Ringkas, mudah dibawa dan tahan lasak ialah ciri-ciri yang terdapat pada meja Campingmoon ni. Design meja ni memang dibuat untuk mudah ditindih. Korang nak tindih sampai jadi menara pun boleh, jangan tumbang hempap orang sudah. was last modified: June 29th, 2022

Read More
5 MEJA YANG MUDAH DIBAWA SEMASA CAMPING

5 MEJA YANG MUDAH DIBAWA SEMASA CAMPING

โ€˜๐—ฃ๐—ฒ๐—ฟ๐—น๐˜‚ ๐—ธ๐—ฒ ๐—ฎ๐—ฑ๐—ฎ ๐—บ๐—ฒ๐—ท๐—ฎ ๐—บ๐—ฎ๐˜€๐—ฎ ๐—ฐ๐—ฎ๐—บ๐—ฝ๐—ถ๐—ป๐—ด?โ€™ . Persoalan ni kerap kali kami dapat waktu merachun. Ada beberapa sebab kenapa korang perlukan meja semasa camping. was last modified: June 21st, 2022

Read More
10 AKTIVITI SEMASA CAMPING

10 AKTIVITI SEMASA CAMPING

โ€˜๐—๐—ฎ๐—ป๐—ด๐—ฎ๐—ป ๐—ฐ๐—ฎ๐—บ๐—ฝ๐—ถ๐—ป๐—ด ๐—ฑ๐—ฒ๐—ป๐—ด๐—ฎ๐—ป ๐—ด๐—ฟ๐—ผ๐˜‚๐—ฝ *๐˜๐˜‚๐˜‚๐˜‚๐˜‚๐˜๐˜๐˜๐˜*, ๐—ฏ๐—ผ๐˜€๐—ฎ๐—ป ๐˜๐—ฎ๐—ธ๐—ฑ๐—ฒ ๐—ฎ๐—ธ๐˜๐—ถ๐˜ƒ๐—ถ๐˜๐—ถโ€™ . Kemon la geng, ajak kawan-kawan camping beria. Tapi bila dah sampai campsite cuma duduk, makan, tidur, borak-borak sikit, main handphone, aku tengok kau, kau tengok aku. Kalau rupa tu la camping baik jalan-jalan kat mall atau pergi zoo tengok rimau. was last modified: June 7th, 2022

Read More
OPOLAR 10,000MAH OSCILLATING CAMPING CLIP FAN WH81

OPOLAR 10,000MAH OSCILLATING CAMPING CLIP FAN WH81

๏ฟฝ๐—›๐—˜๐— ๐—”๐—› ๐—ฆ๐—˜๐—๐—จ๐—ž, ๐—›๐—”๐—ง๐—œ ๐—ฃ๐—จ๐—ก ๐—ฆ๐—˜๐—ก๐—”๐—ก๐—šโ€ฆ . Kipas Opolar WH81 antara pilihan terbaik para camper di Malaysia. Dengan kapasiti bateri 10,000mAh, kipas ni boleh berfungsi sehingga 50jam. Bilah kipas bersaiz 8inci mampu menghasilkan angin berkelajuan 4.8m/s. Kalau nak rasa angin dia boleh datang kedai, kita kasi try. was last modified: May 31st, 2022

Read More
10 LANTERN PERKHEMAHAN TERBAIK

10 LANTERN PERKHEMAHAN TERBAIK

๐—๐—ฎ๐—ป๐—ด๐—ฎ๐—ป ๐˜€๐—ฎ๐—บ๐—ฝ๐—ฎ๐—ถ ๐—บ๐—ฎ๐—น๐—ฎ๐—บ ๐—ฏ๐—ฒ๐—ฟ๐—ด๐—ฒ๐—น๐—ฎ๐—ฝ . Lantern yang baik menjadi keperluan ketika berkhemah. Penggunaan lantern yang bagus dapat menjadikan perkhemahan korang lebih sempurna. Perkara yang penting semasa memilih lantern adalah kecerahan (lumen), masa operasi, berat, cara penyimpanan, dan sumber kuasa (gas atau elektrik) . Penggunaan lantern dapat menerangi seluruh campsite dan memudahkan korang untuk melakukan kerja dengan menggunakan kedua belah tangan. Selain untuk berkhemah, lantern juga sesuai diletakkan di dalam kereta atau di rumah sebagai persiapan jika berlaku kecemasan. was last modified: April 19th, 2022

Read More
Ticket To The Moon Moontarp

HAMMOCK KERING TAK KENA HUJAN

Ticket To The Moon Moontarp membolehkan korang menikmati aktiviti luar walaupun dalam keadaan hujan atau panas. Ia direka khas untuk hammock kerana saiznya yang boleh menutupi sepenuhnya bahagian atas hammock bersaiz Compact, Original, King dan Lightest. was last modified: March 29th, 2022

Read More
BAREBONES RAILROAD LANTERN

BAREBONES RAILROAD LANTERN

Cita rasa antik dengan sentuhan teknologi moden menjadikan lantern ini buruan peminat Barebones. Dengan penutup kaca ‘Seeded Glass’ dan kemasan tembaga menjadikan lampu ini unik untuk menghiasi meja makan atau di campsite. was last modified: March 24th, 2022

Read More
FLYSHEET, TARP ATAU SHELTER?

FLYSHEET, TARP ATAU SHELTER?

Tiga istilah ini biasa digunakan dan ia merujuk kepada fabrik kalis air yang digunakan sebagai atap ketika berkhemah. Tujuan utama flysheet digunakan untuk melindungi hammock, khemah dan tempat tidur dari cahaya matahari dan juga hujan. was last modified: March 21st, 2022

Read More
"DO AND DON'T" DI TAPAK PERKHEMAHAN

“DO AND DON’T” DI TAPAK PERKHEMAHAN

Peribahasa ada menyebut; masuk kandang kambing mengembek, masuk kandang kerbau menguak. Maksudnya kita perlu menyesuaikan diri mengikut lokasi dan keadaan supaya bersesuaian dengan suasana di tempat tersebut. . Sama juga bila kita berkhemah, pacak la mana-mana campsite pun pasti ada larangan dan peraturan yang perlu dipatuhi. Cuba korang bayangkan masuk campsite yang takde peraturan, maunya huru-hara campsite tu. Boleh jadi Zoo pun nampak lagi cantik dari campsite. was last modified: February 13th, 2022

Read More
Iwatani Tough Maru

IWATANI TOUGH MARU

Bagi outdoorlovers yang gemarkan tema camping warna hitam, dapur ini menjadi pelengkap peralatan camping korang. Rekaan terbaru ini menggunakan besi yang kukuh dan dapat menampung beban sehingga 20kg. Dengan saiznya yang besar, korang boleh gunakan periuk bersaiz sehingga 24cm. was last modified: January 25th, 2022

Read More
Glamping Themed

โ›บ๏ธ TERDAPAT 4 WARNA TEMA CAMPSITE YANG BIASA DIGUNAKAN, MIN SUKA WARNA KE-5 โ›บ๏ธ

Korang biasa dengar istilah Glamping? Glamping daripada gabungan perkataan โ€˜glamorous campingโ€™. Kalau korang perasan, glamping merupakan trend yang sudah mula merebak di Malaysia. Dulunya hanya pemilik campsite menawarkan pakej glamping, tapi kini kita dah boleh buat sendiri glamping. Banyak je jenama-jenama barangan camping yang mengeluarkan peralatan yang sesuai untuk glamping. was last modified: January 19th, 2022

Read More
TICKET TO THE MOON LIGHTEST HAMMOCK

TICKET TO THE MOON LIGHTEST HAMMOCK

Memperkenalkan Lightest Hammock produk terbaru dari Ticket To The Moon. Mempunyai ciri-ciri yang diidamkan oleh penggemar sukan outdoor; kecil, ringan dan tahan lasak. was last modified: December 22nd, 2021

Read More
TICKET TO THE MOON LIGHTEST HAMMOCK & LIGHTEST STRAP

TICKET TO THE MOON LIGHTEST HAMMOCK & LIGHTEST STRAP

Ringan dengan ketahanan yang mengagumkan. Persediaan yang pantas menjadikan pergerakan antara tapak perkhemahan menjadi lebih mudah. . Selain faktor keselesaan, setiap gram berat hammock juga memainkan peranan yang sangat penting. Terutamanya apabila anda seorang pengembara yang mengembara dengan hanya beg galas. Tiket To The Moon menggunakan material nilon payung terjun untuk Lightest Hammock, yang disambungkan dengan tali dan gelung Dyneema dengan carabiner yang langsing tetapi kukuh. Hammock ini sangat selesa dan beratnya hanya 228 gram dan ia boleh didapati dalam panjang 320 sentimeter. was last modified: January 19th, 2022

Read More
CHECKED IN TIGER BASE CAMP

CHECKED IN TIGER BASE CAMP

Menjadi kemestian apabila anda menceburi aktiviti outdoor anda pasti akan berkhemah. Tiger Base Camp antara tapak perkhemahan yang menjadi sebutan para pelanggan Outdoor Pro. Sebagai inisiatif, kami telah ‘Checked In’ di Tiger Base Camp pada 19 & 20 November 2021. was last modified: November 30th, 2021

Read More
SAWYER MINI WATER FILTRATION SYSTEM

SAWYER MINI WATER FILTRATION SYSTEM

Sekiranya anda mencari peralatan “Preppers” yang kecil, ringan, padat, dan paling penting mampu menapis air anda, jangan cari lagi ! SAWYER jawapannya. . was last modified: September 22nd, 2021

Read More
RAHSIA KEKALKAN KESEJUKAN SUHU COOLER

RAHSIA KEKALKAN KESEJUKAN SUHU COOLER

๐—›๐—ฎ๐—ถ๐˜€๐—ต, ๐Ÿฏ ๐—๐—ฎ๐—บ ๐—๐—ฒ ๐—ง๐—ฎ๐—ต๐—ฎ๐—ป ๐—ฆ๐—ฒ๐—ท๐˜‚๐—ธ ๐—š๐˜‚๐—ป๐—ฎ ๐—–๐—ผ๐—ผ๐—น๐—ฒ๐—ฟ ๐—ก๐—ถ ! ๐—ฅ๐—ผ๐˜€๐—ฎ๐—ธ ๐—–๐—ฒ๐—ฝ๐—ฎ๐˜ ๐—Ÿ๐—ฎ ๐— ๐—ฎ๐—ธ๐—ฎ๐—ป๐—ฎ๐—ป ๐— ๐—ฎ๐—ฐ๐—ฎ๐—บ ๐—ก๐—ถ..๐Ÿ˜ซ . Anda ada masalah macam ni ? Jangan risau, harini min akan share pada anda “Trick” macam mana untuk maksimumkan ketahanan suhu sejuk dalam cooler box ni. was last modified: September 22nd, 2021

Read More
KOVEA CUBE STOVE

KOVEA CUBE STOVE

๐—ง๐—ฒ๐—ฟ๐—ฝ๐—ฎ๐—ธ๐˜‚ ๐——๐—ฒ๐—ป๐—ด๐—ฎ๐—ป ๐—ฅ๐—ฒ๐—ธ๐—ฎ ๐—•๐—ฒ๐—ป๐˜๐˜‚๐—ธ ๐— ๐—ถ๐—ป๐—ถ๐—บ๐—ฎ๐—น๐—ถ๐˜€๐˜ ! . Dengan reka bentuk ringkas dan elegan yang sangat functional dan cantik, dapur Kovea Cube menawarkan prestasi dan mudah dibawa untuk semua jenis acara dan semestinya aktiviti menjadi mantap. was last modified: September 19th, 2021

Read More
TIPS KESELAMATAN GUNAKAN STOVE

TIPS KESELAMATAN GUNAKAN STOVE

Camping Dah Boleh On Guys ! . Dah Tepu Duduk Rumah ? Simpanan Keseronokkan Dalam Diri Dah Habis ? Berkhemah di bawah bintang adalah pemulihan yang jelas anda perlukan untuk kembali tersenyum. . Dah agak lama kita terhenti dari melakukan sebarang aktiviti riadah di luar. Jadi jom kita refresh balik apa yang perlu kita lakukan untuk elakkan sebarang kecelakaan dari berlaku ๐Ÿ˜‰ was last modified: September 7th, 2021

Read More
FIRE MAPLE FEAST 4 COOKING POT SET

FIRE MAPLE FEAST 4 COOKING POT SET

Periuk Memasak Camping NON-STICK | REVIEW . “Abang, telur hangit!” Ini sebabnya orang rumah tak on pergi camping. Runsing nak cari set alat memasak serba boleh dan tahan lama. Kenapa Fire Maple Feast 4 jadi pilihan family camping? Jom check out review ni! was last modified: August 30th, 2021

Read More
STANLEY ADVENTURE TWO CUP COOKSET 24OZ

STANLEY ADVENTURE TWO CUP COOKSET 24OZ

๐€๐ฉ๐š ๐˜๐š๐ง๐  ๐๐ž๐ซ๐ฅ๐ฎ ๐“๐š๐ก๐ฎ ? . Anda yang melakukan aktiviti kayak, backpacking, hiking dan meminati aktiviti solo camping perlu follow posting ni hingga hujung. Posting ini sememangnya untuk anda ! was last modified: August 29th, 2021

Read More
SOLO CAMPING

SOLO CAMPING

Berkhemah adalah kaedah terbaik untuk melepaskan diri dari kesibukan hidup seharian dan bersatu semula dengan alam. . Namun, kadang-kadang merancang perjalanan berkhemah dengan orang lain boleh menjadi lebih stress daripada yang sepatutnya..๐Ÿ˜ท was last modified: August 19th, 2021

Read More
TICKET TO THE MOON HONEYMOON HAMMOCK

TICKET TO THE MOON HONEYMOON HAMMOCK

Muat 5 Orang Dewasa Dalam 1 Hammock ! . Posting kalini kita akan tengok satu model hammock yang sangat unik dari Ticket to The Moon. Yes betul ! Honeymoon. Nama je pon dah menarikkan. . Persoalan pertama yang bermain adalah kenapa nama dia honeymoon โ“ Ini disebabkan hammock yang berukuran 500 cm x 300 cm ni sangat selesa untuk digunakan secara berdua dan digunakan juga untuk waktu yang istimewa. was last modified: August 12th, 2021

Read More
ASAL USUL HAMMOCK

ASAL USUL HAMMOCK

“Tahukah Anda, Hammock Wujud 1,000 Tahun Lepas ?” . Hammock mempunyai sejarah panjang sebagai tempat tinggal dan tempat berehat. Tapi siapa yang membuat yang memperkenalkan dan ini ke bentuk asal hammock? . Tiba masanya untuk dapatkan jawapan. Jom ! was last modified: August 5th, 2021

Read More
NATUREHIKE

NATUREHIKE

. Masih menunggu masa yang sesuai ? Sekarang masa yang tepat untuk anda dapatkan Naturehike ๐Ÿ˜ was last modified: July 30th, 2021

Read More
Back to top