Navigation
Account
Cart 0 items for RM0.00

No products in the cart.

bear grylls

F.HERDER KINI DI OUTDOOR PRO

F.HERDER KINI DI OUTDOOR PRO

Sekarang ni orang laki dah makin kerap duduk di dapur terutama yang dah level bapak-bapak. Kena pulak pisau kat dapur tu semua brand F.Herder, makin best la buat kerja dapur. was last modified: August 1st, 2022

Read More
NITECORE MT21C FLASHLIGHT

NITECORE MT21C FLASHLIGHT

Model MT21C ni memang kami sarankan kepada yang kerja mekanik, wireman dan tukang rumah. Selain kepalanya boleh laras ke sudut 90 darjah, bahagian bawah flashlight ni ada magnet. Jadi korang bolah lekat kat mana-mana permukaan besi dan halakan cahaya kat tempat nak buat kerja tu. was last modified: July 19th, 2022

Read More
Type of Morakniv Frosts

TYPE OF MORAKNIV FROSTS

Ni dia guys pisau Morakniv Frosts, pisau professional untuk butcher dan fishmonger. Morakniv Frosts ni ada beberapa series seperti Frosts G1, Frosts P, Frosts PAM, Frosts PG dan Frosts UG. Pisau macam ni biasanya orang akan tengok dua benda; pertama pemegang dan kedua fungsi. was last modified: July 7th, 2022

Read More
10 AKTIVITI SEMASA CAMPING

10 AKTIVITI SEMASA CAMPING

โ€˜๐—๐—ฎ๐—ป๐—ด๐—ฎ๐—ป ๐—ฐ๐—ฎ๐—บ๐—ฝ๐—ถ๐—ป๐—ด ๐—ฑ๐—ฒ๐—ป๐—ด๐—ฎ๐—ป ๐—ด๐—ฟ๐—ผ๐˜‚๐—ฝ *๐˜๐˜‚๐˜‚๐˜‚๐˜‚๐˜๐˜๐˜๐˜*, ๐—ฏ๐—ผ๐˜€๐—ฎ๐—ป ๐˜๐—ฎ๐—ธ๐—ฑ๐—ฒ ๐—ฎ๐—ธ๐˜๐—ถ๐˜ƒ๐—ถ๐˜๐—ถโ€™ . Kemon la geng, ajak kawan-kawan camping beria. Tapi bila dah sampai campsite cuma duduk, makan, tidur, borak-borak sikit, main handphone, aku tengok kau, kau tengok aku. Kalau rupa tu la camping baik jalan-jalan kat mall atau pergi zoo tengok rimau. was last modified: June 7th, 2022

Read More
10 LANTERN PERKHEMAHAN TERBAIK

10 LANTERN PERKHEMAHAN TERBAIK

๐—๐—ฎ๐—ป๐—ด๐—ฎ๐—ป ๐˜€๐—ฎ๐—บ๐—ฝ๐—ฎ๐—ถ ๐—บ๐—ฎ๐—น๐—ฎ๐—บ ๐—ฏ๐—ฒ๐—ฟ๐—ด๐—ฒ๐—น๐—ฎ๐—ฝ . Lantern yang baik menjadi keperluan ketika berkhemah. Penggunaan lantern yang bagus dapat menjadikan perkhemahan korang lebih sempurna. Perkara yang penting semasa memilih lantern adalah kecerahan (lumen), masa operasi, berat, cara penyimpanan, dan sumber kuasa (gas atau elektrik) . Penggunaan lantern dapat menerangi seluruh campsite dan memudahkan korang untuk melakukan kerja dengan menggunakan kedua belah tangan. Selain untuk berkhemah, lantern juga sesuai diletakkan di dalam kereta atau di rumah sebagai persiapan jika berlaku kecemasan. was last modified: April 19th, 2022

Read More
NITECORE SLB02 FLAP MESSENGER BAG

NITECORE SLB02 FLAP MESSENGER BAG

๐—ก๐—ถ๐˜๐—ฒ๐—ฐ๐—ผ๐—ฟ๐—ฒ ๐—ฆ๐—Ÿ๐—•๐Ÿฌ๐Ÿฎ: ๐—ฅ๐—ถ๐—ป๐—ด๐—ธ๐—ฎ๐˜€ ๐—ฑ๐—ฎ๐—ป ๐—ฏ๐—ฒ๐—ฟ๐—ด๐—ฎ๐˜†๐—ฎ . Flap Messenger Bag sesuai dipakai untuk bekerja, ketika rekreasi dan bersiar-siar di bandar. Nak pakai pergi sekolah, kolej, universiti pun boleh. . Menariknya bag Nitecore ni ia sangat ringkas dan kemas. Logo Nitecore berwarna kuning sangat menyerlah sebab keseluruhan bag ni berwarna hitam. was last modified: April 11th, 2022

Read More
FLYSHEET, TARP ATAU SHELTER?

FLYSHEET, TARP ATAU SHELTER?

Tiga istilah ini biasa digunakan dan ia merujuk kepada fabrik kalis air yang digunakan sebagai atap ketika berkhemah. Tujuan utama flysheet digunakan untuk melindungi hammock, khemah dan tempat tidur dari cahaya matahari dan juga hujan. was last modified: March 21st, 2022

Read More
๐—ก๐—œ๐—ง๐—˜๐—–๐—ข๐—ฅ๐—˜ ๐—ฃ๐—ข๐—ช๐—˜๐—ฅ ๐—ฆ๐—ข๐—Ÿ๐—จ๐—ง๐—œ๐—ข๐—ก

NITECORE POWER SOLUTION

Zaman sekarang tak perlu lagi risau bila gadget korang habis bateri. Dengan Power Station NES500 yang berkapasiti 144,000mAh bukan sekadar mampu mengecas handphone berpuluh-puluh kali, korang juga boleh menggunakan peralatan elektrik yang lain seperti laptop, television dan kipas. was last modified: February 27th, 2022

Read More
CAMPINGMOON MT-2 FOLDABLE BARBECUE GRILL MEDIUM

CAMPINGMOON MT-2 FOLDABLE BARBECUE GRILL MEDIUM

Aktiviti barbeku waktu berkhemah memang seronok. Tapi yang tak seronoknya BBQ pit di pasaran bersaiz besar dan menggunakan ruang penyimpanan yang banyak. MT-2 Foldable Barbecue Grill adalah penyelesaiannya. was last modified: February 14th, 2022

Read More
NITECORE

NITECORE

Korang tahu tak? ๐—ก๐—œ๐—ง๐—˜๐—–๐—ข๐—ฅ๐—˜ pakar dalam menghasilkan produk seperti lampu suluh taktikal, peralatan pencahayaan dan peralatan jana kuasa yang direka khas untuk pihak berkuasa, ketenteraan, syarikat perindustrian dan penggemar aktiviti luar di seluruh dunia. was last modified: February 13th, 2022

Read More
Glamping Themed

โ›บ๏ธ TERDAPAT 4 WARNA TEMA CAMPSITE YANG BIASA DIGUNAKAN, MIN SUKA WARNA KE-5 โ›บ๏ธ

Korang biasa dengar istilah Glamping? Glamping daripada gabungan perkataan โ€˜glamorous campingโ€™. Kalau korang perasan, glamping merupakan trend yang sudah mula merebak di Malaysia. Dulunya hanya pemilik campsite menawarkan pakej glamping, tapi kini kita dah boleh buat sendiri glamping. Banyak je jenama-jenama barangan camping yang mengeluarkan peralatan yang sesuai untuk glamping. was last modified: January 19th, 2022

Read More
TICKET TO THE MOON LIGHTEST HAMMOCK & LIGHTEST STRAP

TICKET TO THE MOON LIGHTEST HAMMOCK & LIGHTEST STRAP

Ringan dengan ketahanan yang mengagumkan. Persediaan yang pantas menjadikan pergerakan antara tapak perkhemahan menjadi lebih mudah. . Selain faktor keselesaan, setiap gram berat hammock juga memainkan peranan yang sangat penting. Terutamanya apabila anda seorang pengembara yang mengembara dengan hanya beg galas. Tiket To The Moon menggunakan material nilon payung terjun untuk Lightest Hammock, yang disambungkan dengan tali dan gelung Dyneema dengan carabiner yang langsing tetapi kukuh. Hammock ini sangat selesa dan beratnya hanya 228 gram dan ia boleh didapati dalam panjang 320 sentimeter. was last modified: January 19th, 2022

Read More
CHECKED IN TIGER BASE CAMP

CHECKED IN TIGER BASE CAMP

Menjadi kemestian apabila anda menceburi aktiviti outdoor anda pasti akan berkhemah. Tiger Base Camp antara tapak perkhemahan yang menjadi sebutan para pelanggan Outdoor Pro. Sebagai inisiatif, kami telah ‘Checked In’ di Tiger Base Camp pada 19 & 20 November 2021. was last modified: November 30th, 2021

Read More
SAWYER MINI WATER FILTRATION SYSTEM

SAWYER MINI WATER FILTRATION SYSTEM

Sekiranya anda mencari peralatan “Preppers” yang kecil, ringan, padat, dan paling penting mampu menapis air anda, jangan cari lagi ! SAWYER jawapannya. . was last modified: September 22nd, 2021

Read More
SAWYER WATER FILTRATION SYSTEM

SAWYER WATER FILTRATION SYSTEM

“๐—”๐—ถ๐—ฟ ๐—ฆ๐—ฒ๐—ธ๐—ฒ๐—ฟ๐˜‚๐—ต “๐—ง๐—ฒ๐—ต ๐—ง๐—ฎ๐—ฟ๐—ถ๐—ธ” ๐—•๐—ผ๐—น๐—ฒ๐—ต ๐—๐—ฎ๐—ฑ๐—ถ ๐— ๐—ถ๐—ป๐—ฒ๐—ฟ๐—ฎ๐—น ๐—ช๐—ฎ๐˜๐—ฒ๐—ฟ.. ..!” . Air semula jadi tidak mempunyai klorin seperti air yang telah dirawat dirumah. Jadi terdapat bakteria yang hidup di dalamnya. Air sungai, air dari tadahan hujan atau air dari paip mana sekali pon, sebaiknya filter dahulu untuk pastika bakteria dihapuskan sebelum air digunakan untuk buat kopi atau memasak. was last modified: September 19th, 2021

Read More
FIRE MAPLE FEAST 4 COOKING POT SET

FIRE MAPLE FEAST 4 COOKING POT SET

Periuk Memasak Camping NON-STICK | REVIEW . “Abang, telur hangit!” Ini sebabnya orang rumah tak on pergi camping. Runsing nak cari set alat memasak serba boleh dan tahan lama. Kenapa Fire Maple Feast 4 jadi pilihan family camping? Jom check out review ni! was last modified: August 30th, 2021

Read More
STANLEY ADVENTURE TWO CUP COOKSET 24OZ

STANLEY ADVENTURE TWO CUP COOKSET 24OZ

๐€๐ฉ๐š ๐˜๐š๐ง๐  ๐๐ž๐ซ๐ฅ๐ฎ ๐“๐š๐ก๐ฎ ? . Anda yang melakukan aktiviti kayak, backpacking, hiking dan meminati aktiviti solo camping perlu follow posting ni hingga hujung. Posting ini sememangnya untuk anda ! was last modified: August 29th, 2021

Read More
EDC | PISAU LIPAT IDAMAN 2021 ๐Ÿ”ช

EDC | PISAU LIPAT IDAMAN 2021 ๐Ÿ”ช

EDC mula hangat dalam kalangan Jejaka di Malaysia semenjak akhir tahun 2019 lagi. Ramai yang berkongsikan koleksi – koleksi peribadi gear mereka yang sangat menarik dan memukau. . Termasuklah dari organiser bag, flashlight, folding knife, multitools, pen, watch dan semua gear yang di bawa secara harian. was last modified: August 24th, 2021

Read More
SOLO CAMPING

SOLO CAMPING

Berkhemah adalah kaedah terbaik untuk melepaskan diri dari kesibukan hidup seharian dan bersatu semula dengan alam. . Namun, kadang-kadang merancang perjalanan berkhemah dengan orang lain boleh menjadi lebih stress daripada yang sepatutnya..๐Ÿ˜ท was last modified: August 19th, 2021

Read More
HILANGKAN KARAT PARANG

HILANGKAN KARAT PARANG

Video kali ini mengenai cara hilangkan karat pada parang. Selain pada itu, ada juga tips penjagaan dan pencegahan daripada terjadinya karat. Bermacam cara dan kaedah yang digunakan sama ada menggunakan bahan peluntur karat atau bahan buat sendiri. was last modified: August 18th, 2021

Read More
KORANG BAWAK MULTITOOLS APA HARINI ? ๐Ÿ‘€

KORANG BAWAK MULTITOOLS APA HARINI ? ๐Ÿ‘€

“Orang tanya kenapa saya hari hari bawa multitools… mereka akan faham bila tiba masa mereka sendiri memerlukannya..” . Korang bawak multitools apa harini ? ๐Ÿ‘€ . ๐—ข๐˜‚๐˜๐—ฑ๐—ผ๐—ผ๐—ฟ ๐—ฃ๐—ฟ๐—ผ – ๐—ช๐—ฒ ๐—œ๐—ป๐˜€๐—ฝ๐—ถ๐—ฟ๐—ฒ ๐—ฌ๐—ผ๐˜‚๐—ฟ ๐—”๐—ฑ๐˜ƒ๐—ฒ๐—ป๐˜๐˜‚๐—ฟ๐—ฒ #outdoorlovers #outdoorpromalaysia #outdoorjohor was last modified: August 18th, 2021

Read More
LEDLENSER P5R CORE & V8 LIMITED EDITION

LEDLENSER P5R CORE & V8 LIMITED EDITION

Limited Edition Flashlight Hanya Ada 2100 Unit Sahaja Di Dunia! | REVIEW . Sebagai salah satu peneraju pasaran dunia dalam lampu suluh LED dan headlamp, Ledlenser sangat-sangat obses mencipta sesuatu yang baru. Bagi meraikan ulang tahun yang ke-20, dengan edisi keluli tahan karat P5R Core yang elegan sebagai penghargaan kepada peminat lampu Ledlenser. Jom check out review ni! was last modified: August 9th, 2021

Read More
VICTORINOX SWISS CHAMP

VICTORINOX SWISS CHAMP

Pocket Knife Legendary Dari Swiss. | REVIEW . Apabila anda mendengar perkataan Pisau Tentera Swiss, kemungkinan anda memikirkan pisau legenda. Dan legenda itu diteruskan dengan pisau poket Swiss Champ. Pisau poket ini, mempunyai tidak kurang dari 33 fungsi dalam banyak kemungkinan. Di mana sahaja anda berada dan apa sahaja yang berlaku, ia dapat diperbaiki dengan Swiss Champ. Jom check out review ni! was last modified: July 27th, 2021

Read More
10 GADGET CAMPING MENARIK

10 GADGET CAMPING MENARIK

Mencari kaedah inovatif untuk meningkatkan pengalaman berkhemah anda? . Baiklah, kami memberikan idea mengenai 10 alatan perkhemahan yang anda pasti tidak akan ketinggalan. Bersiap sedia, anda mesti kagum selepas melihatnya. Ada tersenarai tak barangan anda? was last modified: July 23rd, 2021

Read More
STANLEY-KAN RAYA

STANLEY-KAN RAYA

STANLEY-KAN RAYA : SELAMAT HARI RAYA . Salam Lebaran Guyss..! Ada makan makan takkk.. ? ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ . ๐—ข๐˜‚๐˜๐—ฑ๐—ผ๐—ผ๐—ฟ ๐—ฃ๐—ฟ๐—ผ – ๐—ช๐—ฒ ๐—œ๐—ป๐˜€๐—ฝ๐—ถ๐—ฟ๐—ฒ ๐—ฌ๐—ผ๐˜‚๐—ฟ ๐—”๐—ฑ๐˜ƒ๐—ฒ๐—ป๐˜๐˜‚๐—ฟ๐—ฒ #outdoorlovers #outdoorpromalaysia #outdoorjohor was last modified: May 24th, 2021

Read More
TICKET TO THE MOON BACKPACK PLUS

TICKET TO THE MOON BACKPACK PLUS

Matlamat utama adalah untuk planet yang sihat dan bersih, dan ๐๐š๐œ๐ค๐ฉ๐š๐œ๐ค ๐๐ฅ๐ฎ๐ฌ adalah salah satu produk yang lahir berkat komitmen itu. was last modified: May 24th, 2021

Read More
GERBER BEAR GRYLLS BASIC KIT

GERBER BEAR GRYLLS BASIC KIT

Mantra Survival : Stay Prepare. Stay Alive..โ—๏ธ . Product yang Min nak ketengahkan harini adalah dari Gerber Gear guys. Memang tak asing Gerber ni dengan pasaran Malaysia. Even, ada product dari Gerber yang berada di ranking terbaik dunia. Tapi untuk product kalini Min share sikit tentang Gerber Bear Grylls Basic Survival Kit. was last modified: May 17th, 2021

Read More
COLUMBIA WATERTIGHT CAP

COLUMBIA WATERTIGHT CAP

Columbia Sportswear Company adalah sebuah syarikat yang mengeluarkan dan mengedarkan pakaian Sport & Outdoor serta penutup kepala, peralatan perkhemahan, pakaian ski, dan aksesori. Menampilkan kain kalis air bernafas (Breatheable) dan pelapik yang dapat ditukar ganti. was last modified: May 11th, 2021

Read More
Back to top