fbpx
Navigation
Account
Cart 0 items for RM0.00

No products in the cart.

bazoongi

CLAYMORE ULTRA II 3.0

CLAYMORE ULTRA II 3.0

Lampu Spotlight Versi Camping? . Masih tercari cari lampu yang terang dan tahan lasak? Brand dari Korea ni dah terkenal dikalangan kaki outdoor dan 4 wheel drive. Kenapa ULTRA II 3.0 ni menjadi pilihan ramai. Bukan setakat terang gais, lampu ni juga kompak. Memberi cahaya yang terang semasa korang dalam keadaan gelap gelita atau kerja yang memerlukan lampu tahan lasak. Jom layan video review. Check this out! was last modified: June 15th, 2021

Read More
INDOOR CAMPING

INDOOR CAMPING

PKP ni punca ramai yang try Indoor Camping. Dapat la pecahkan kebosanan duduk di rumah ni sambil bergelak tawa dengan family and layan kopi panas. was last modified: June 7th, 2021

Read More
TIPS PENJAGAAN KHEMAH

TIPS PENJAGAAN KHEMAH

Lebih dari 82% campers terlupa yang hanya dengan menjaga khemah dapat mengurangkan kos kerugian baik pulih atau tukar dengan yang baru ❗️ Ini caranya kalau nak untung membeli khemah.. . was last modified: May 24th, 2021

Read More
COLUMBIA WATERTIGHT CAP

COLUMBIA WATERTIGHT CAP

Columbia Sportswear Company adalah sebuah syarikat yang mengeluarkan dan mengedarkan pakaian Sport & Outdoor serta penutup kepala, peralatan perkhemahan, pakaian ski, dan aksesori. Menampilkan kain kalis air bernafas (Breatheable) dan pelapik yang dapat ditukar ganti. was last modified: May 11th, 2021

Read More
TIPS PENYIMPANAN KHEMAH

TIPS PENYIMPANAN KHEMAH

Ramai yang request dengan min, cara senang simpan khemah. . Macam macam gaya yang dah try simpan tapi still failed. Contohnya takboleh nak zip, yang main sumbat nya lain, siap ada beli beg kedua untuk simpan khemah sebab tak muat. was last modified: May 9th, 2021

Read More
SESAT? NAK MAKAN APA?

SESAT? NAK MAKAN APA?

Banyak situasi yang kita boleh dapat lihat melibatkan detik cemas semasa dalam hutan. Walaupon segala langkah dah kita ambik untuk pastikan keselamatan semasa melakukan aktiviti tapi kemungkinan untuk berlaku sesuatu yang tak diingini sentiasa ada. So, untuk posting kalini Min kongsikan sikit apa TIPS ikhtiar hidup yang boleh korang gunakan sewaktu kecemasan melibatkan makanan. Jom ! πŸ˜‰ was last modified: May 9th, 2021

Read More
STANLEY PRODUCTS ARE NOW AVAILABE AT OUTDOOR PRO

STANLEY PRODUCTS ARE NOW AVAILABE AT OUTDOOR PRO

Haishh ! Jangan pikir lagi. Datang je Outdoor Pro. Bertukar ke Stanley Harini dan rasakan nikmat minum on another level..😁 Hah.. Ini baru mukadimah. Kalau korang nak yang Stanley 3 hari panas bagitau ea.. . SHOPEE : https://shopee.com.my/search?keyword=stanley&shop=148567156 . π—’π˜‚π˜π—±π—Όπ—Όπ—Ώ 𝗣𝗿𝗼 – π—ͺ𝗲 π—œπ—»π˜€π—½π—Άπ—Ώπ—² π—¬π—Όπ˜‚π—Ώ π—”π—±π˜ƒπ—²π—»π˜π˜‚π—Ώπ—² #outdoorlovers #outdoorpromalaysia #outdoorjohor was last modified: May 3rd, 2021

Read More
Bergaya Outdoor Raya 2021

MASA UNTUK DAPATKAN BENDA BARU..‼️ – KAN RAYA ..

Hah, Dah plan nak guna syle macam mana tahun ni untuk raya? Apa kata korang try Outdoor Style. 𝐑𝐀𝐑𝐄 boss guna Outdoor Style ni. Automatic nampak maskulin gitchuu..πŸ™ˆ Bro, ini pon antara alasan kukuh ni untuk dapat lesen dari “Cik Puan Besar”.. was last modified: April 20th, 2021

Read More
π—¦π—˜π— π—œπ—‘π—œπ—§ π—₯𝗔-𝗖𝗨𝗑 : NATUREHIKE AEROS PILLOW

π—¦π—˜π— π—œπ—‘π—œπ—§ π—₯𝗔-𝗖𝗨𝗑 : NATUREHIKE AEROS PILLOW

πŸ“Œ Bentuk struktur lengkung sesuai dengan lekuk leher, lembut dan selesa πŸ“Œ Kain komposit elastik TPU. πŸ“Œ Lebih kecil daripada telefon bimbit dan lebih ringan daripada telefon bimbit, berat 83 gram. . was last modified: April 14th, 2021

Read More
WOODEN CAMPING TABLE

MEJA KAYU VIRAL? WOODEN CAMPING TABLE

Penyeri suasana camping dan meja beradab. Kelengkapan camping yg wajib korang ada, bukan sahaja untuk letak makanan, boleh dijadikan meja kopi atau memasak. Kenapa meja kayu ni jadi pilihan ramai campers salah satunye dorang nak menyerikan suasana camping dan benda wajib RACUN laa gais, apa lagi. Check this out! was last modified: April 7th, 2021

Read More
5 SEBAB KENAPA PERLU SWITCH KE BAG REUSABLE !!

5 SEBAB KENAPA PERLU SWITCH KE BAG REUSABLE !!

Bagi menyemarakkan lagi Earth Day tahun 2021, JOM GUYS !! kita switch dari gunakan plastic bag sewaktu berbelanja dengan menggunakan Reusable Bag harini jugak. Min faham, ramai yang kecundang niat murni ni disebabkan beberapa faktor macam terlupa bawa reusable bag dan unplanned berbelanja. Tapi min ucapkan SYABAS, at least korang dah mula lakukan sesuatu.. . Untuk naikkan semula semangat Cintakan Alam korang ini 5 sebab korang perlu switch ke bag reusable : was last modified: April 4th, 2021

Read More
COLEMAN KICKBACK CAMPING CHAIR

COLEMAN KICKBACK CAMPING CHAIR

Berbaloi Guna Kerusi Portable Boleh Tampung Sampai πŸπŸπŸ‘ 𝐀𝐠 ! . Hahh ! Sembang kalini min nak story dengan korang tentang kerusi camping yang boleh korang gunakan tak kira di mana sekali pon. Gambar yang korang nampak ni adalah Coleman Kickback chair.. was last modified: March 28th, 2021

Read More
TICKET TO THE MOON - MOON CHAIR

TICKET TO THE MOON – MOON CHAIR

– Kuat, tahan lama dan senang dibawa. – Kerusi yang selesa untuk melepaskan semua tekanan dari tulang belakang anda. – Dapat mencari kedudukan yang tepat. – Tempat letak kaki membuatkan anda lebih tenang dan nyaman. – Sesuai untuk aktiviti Indoor di dalam rumah, balkoni, halaman rumah dan aktiviti Outdoor di bawah pokok menyaksikan matahari terbenam. – Set Moon Chair lengkap dengan beg galas, nautical rope dan carabiner 10kN untuk pemasangan yang lebih terjamin. was last modified: March 14th, 2021

Read More
Wooden Folding Camp Table

Wooden Folding Camp Table

Terbaik Dari Segi Kestabilan dan Mudah Alih – Ini Sebabnya . Abang nampak tak wife struggle masak waktu camping disebabkan tak ada meja atau ruang meja yang kecik semasa nak masak tu. Meja yang sama nak letak ingredient, nak memotong and meja yang sama jugak untuk buat persediaan makanan tu. Tapi tak mungkin pulak abang nak pikul meja rumah bawak campingkan. was last modified: March 14th, 2021

Read More
TIPS PEMILIHAN MEJA CAMPING

TIPS PEMILIHAN MEJA CAMPING

Cara Yang Luar Biasa Mudah Untuk Pilih Meja Camping. . Yes, min tau korang banyak buat kajian sendiri tentang peralatan camping yang sesuai untuk korang gunakan. Menjadi phenomena baru masa kini untuk aktiviti camping di negara kita dengan menggunakan setup yang lengkap dari khemah, peralatan memasak hingga ke aksesories perkhemahan. So, untuk perkongsian minggu ni min nak kenalkan korang dengan Jenis Camping Table yang popular dalam kalangan campers. was last modified: March 7th, 2021

Read More
Jenis Hammock Ticket To The Moon

Jenis Hammock Ticket To The Moon

Hammock TTTM Datang Dengan Pilihan Size. Kenapa ? 🧐 . Dengan Ticket To The Moon korang dapat Premium Kualiti Hammock dengan 10 Tahun Warranty against defects in workmanship and materials. Plus ! boleh tampung berat sehingga 200 kg. Berbaloi tak dengan sekali pembelian then korang boleh gunakan untuk masa yang lama ? Daripada beli, rosak then beli lagi ? Itu min tinggalkan untuk korang decide. was last modified: February 7th, 2021

Read More
Bazoongi Firefly 6P Family Tent

Bazoongi Firefly 6P Family Tent

Masalah : Khemah Perap Haba Panas πŸ”₯ . Acapkali dalam pemilihan khemah ramai yang tekankan tentang daya tahan khemah terhadap hujan lebih dari faktor – faktor lain yang ada. Khemah yang mempunyai kemampuan daya tahan hujan yang tinggi kebanyakkannya akan menyebabkan angin sukar untuk tembus dan impaknya haba akan terperap dalam khemah. So, disini la keistimewaan “Bazoongi Firefly πŸ¦‹” yang akan balance-kan faktor ni. was last modified: January 24th, 2021

Read More
Rahsia Khemah Sejuk

Rahsia Khemah Sejuk

“Papa panas lah duduk dalam khemah.. Berpeluh – peluh tidur dalam khemah malam tadi..”πŸ₯΅ . Mesti ada family members yang kurang seronok bila ada plan untuk bermalam tepi pantai kalau gunakan khemah kan. Antara sebabnya “Panas” bila tidur dalam khemah. So harinini min nak share sikit RAHSIA untuk pastikan semua family members korang rasa seronok tidur dalam khemah. Ada 4 point dekat sini yang min nak korang tahu khemah korang pilih tu ventilation dia padu. was last modified: January 19th, 2021

Read More
Apa Kata Mereka Tentang Outdoor Pro

Apa Kata Mereka Tentang Outdoor Pro

Orang ramai sanggup datang walaupon dari Kota Tinggi semata nak rasakan sendiri pengalaman dengan Outdoor Pro. Korang yang area Skudai ni dah singgah belum ? was last modified: January 7th, 2021

Read More
Camping Another Level

Camping Another Level

Berbumbungkan flysheet berlantaikan groundsheet itu pon dah kira camping, tapi untuk lebih selesa semestinya ada tambahan khemah, cooking set dan lighting. Itu je ke ? Okay, harini min share sikit kalau korang nak go to another level camping. Bukan nak berentap siapa equipment paling power, tapi untuk korang rasa lebih comfort dan enjoy bila spent kualiti time dengan family and sahabat. So, ini min listkan untuk korang, boleh la korang buat budget 2021..πŸŽ‰ was last modified: January 3rd, 2021

Read More
Hammock vs Tent

Hammock vs Tent

Hammock vs Tent: Pertempuran Yang Mana Tidur Malam Terbaik ! . Untuk culture kita di Malaysia memang ramai yang gunakan khemah untuk camping dan backpacking. Tapi dalam masa yang sama, Team Hammock sentiasa menafikan dan merasakan hammock jauh lebih bagus daripada Khemah. So, harini kita akan buat sikit perbandingan dan tentukan siapa terbaik. was last modified: December 26th, 2020

Read More
Bazoongi Meran 6 Persons Dome Tent

Bazoongi Meran 6 Persons Dome Tent

Bazoongi Meran 6 pilihan tepat Family Camping..! . Untuk korang yang mencari tempat berteduh dari hujan ketika di tepi pantai, ruang solat atau tempat tukar pakaian, khemah superb Meran 6 dari Bazoongi wajib ada dalam shortlist korang. Menariknya Bazoongi Meran 6 ni mampu memuatkan satu keluarga 6 orang. Memang sangat selesa kalau plan bermalam di tepi pantai. Tak perlu risau dah anak kepanasan dan wife kurang selesa sebab berhimpit. Pastinya senyuman terpaku di wajah seisi keluarga..πŸ˜‰ was last modified: December 27th, 2020

Read More
Bagaimana Waterproof Ditentukan ?

Bagaimana Waterproof Ditentukan ?

TAHUKAH ANDA : Bagaimana Waterproof ditentukan ? . Ramai antara kita yang kurang pasti cara tentukan tahap waterproof sesuatu material. Kebiasaanya kita akan bertanya pada sales person yang ada atau sekadar mencari perkataan “waterproof” di packaging. HH 2000 MM? HH 3000 MM? Min akan rungkaikan di bawah apa yang dimaksudkan dengan terms ni. was last modified: December 27th, 2020

Read More
Cara Pemilihan Sleeping Bag

Cara Pemilihan Sleeping Bag

“NAK TENGOK APA EAKH PILIH π—¦π—Ÿπ—˜π—˜π—£π—œπ—‘π—š π—•π—”π—š..?” . Sejuk yang terlampau memang akan menggangu waktu tido selepas berjam2 hiking. Sleeping bag dapat membantu mengawal suhu badan dan menghindari dari serangga2 yang ada ketika di dalam hutan atau pergunungan. was last modified: December 27th, 2020

Read More
Back to top